Tematikus túrák


A természetben tehető sokféle túra közül az alább felsorolt temákban vállalunk túravezetést. A különféle tematikus túrák egy adott túra során egymással kombinálhatók, és más témákkal is kiegészülhetnek. A tematikus túrák programjai korosztályonként néha jelentősen különböznek, ezt a túra előtt mindig egyeztetjük (pl. a kalandtúrát teljesen másként szervezzük az óvodásoknak, mint a fiatalok vagy a felnőttek részére).

Rendszeresen szervezünk táborokat is, amelyek a különböző tematikus túrákra épülnek, de sok más foglalkozást és tevékenységet is magukba foglalnak. A különböző programokhoz kérheti egyedi ajánlatunk, vagy csatlakozhat az aktuális programjaink között meghirdetett túrákhoz és táborokhoz.

Válasszon az alábbi témák közül, majd keressen bennünket egyéni igényeivel, hogy az ön számára legjobb túra megeszervezését és vezetését magunkra vállalhassuk!


Túravezető: Dr. Horváth András, +36 30 4328244,
jelenletatermeszetben@gmail.com


Természetismereti túra

Természetismereti túra

Az év során mindig más arcát mutatja a természet, így mindig más élmények várnak ránk (virágszőnyeg, madárdal, az őszi erdő illata, vadgyümölcsök íze...). Figyelmünk az apró élőlényektől a táj sokszínű világáig terjed, így szélesedik látókörünk és megérthetjük, hogy milyen sok szállal kapcsolódik össze a természet és az emberi élet.


Gyógynövénytúra

Gyógynövénytúra

E túra gyógyító hatása többszörös, mert a virágokat szemlélve megnyugszik a lelkünk, az ösvényeket járva épül a testünk, a megfelelő gyógynövények begyűjtését követően pedig gyógyulnak bajaink. A túra célja, hogy biztosan felismerjünk egyes gyógynövényeket és tisztában legyünk hatásaikkal. Májustól októberig választható.


Természetfotós túra

Természetfotós túra

A tapasztalt fotósoknak hangulatos természetközeli tájakat, érdekes élőhelyeket, különleges élőlényeket ajánlunk figyelmükbe. A kezdő fotósoknak pedig abban segítünk, hogy észrevegyék a természet sajátos formáit, színeit, fényeit, hangulatait, és elsajátítsák a kép megkomponálásának fogásait.


Helyismereti túra

Helyismereti túra

A túra segít megismerni a Tolnai-hegyhát természeti és kulturális örökségben bővelkedő, hangulatos tájegységét. Őskori földvárak, középkori várak, évszázados horhosok, régi templomok, a 20. század elejének míves parasztházai kerülhetnek utunkba. Felfedezhetjük a települések, a táj és az élővilág érdekességeit és értékeit.


Kalandtúra

Kalandtúra

A kisebb gyerekeknek az apró élőlények és a különféle természeti formák felfedezése is nagy kalandot jelent, az iskolás korúak kipróbálhatják ügyességüket és bátorságukat, a fiatalokra és a felnőttekre pedig olyan új kihívások várnak, melyek során átléphetik komfort­zónájukat, így új nézőpontból szemlélhetik önmagukat és a természet világát.


Ökológiai túra

Ökológiai túra

Erre a túrára egyrészt a biológia szakirányos diákokat, egyetemistákat, pedagógusokat invitáljuk, másrészt bárkit, akit érdekelnek a természeti rendszerek és a fenntarthatóság. Botanikai, zoológiai, populációs, társulástani, tájökológiai megfigyeléseket teszünk, beazonosítjuk az élőhelyeket és fajokat, megvitatjuk a látottakat.