Outdoor tréningek


A csoportos (egyes esetekben egyéni) foglalkozások szinte végig a szabadban, szép természeti környezetben zajlanak. A csoportok létszámban, összetételben és az elérendő célokban különbözhetnek (pl. iskolai osztályok, tantestületek, munkahelyi közösségek, cégek projektalapú csapatai). A foglalkozások alapja a Természetközpontú Fókusz Módszer. Az alábbiakban felsorolt modulok a résztvevő csoport igényeihez illeszkedve külön-külön is igénybe vehetők, vagy meghatározott módon egymásra épülnek. A tréning konkrét programját előzetes egyeztetés során alakítjuk ki. Kérje testre szabott ajánlatunkat!


Foglalkozásvezető: Apró Etelka, +36 30 3208324,
jelenletatermeszetben@gmail.com


Relaxáció

Relaxáció

A relaxációs technikák elsajátítása és gyakorlása felszültség­oldást, stressz­kezelést, a lelki egészség megőrzését teszi lehetővé. A csoportokon kívül ajánljuk pl. szorongással, alvásgondokkal, különböző pszichoszomatikus problémákkal küzdő személyeknek is.


Mindfulness séta

Mindfulness séta

A sétán résztvevők figyelmüket a természetben megfigyelhető jelenségekre és eseményekre fókuszálják, miközben a belső és külső tapasztalatok tudatosítása és érzelmi megélése zajlik. Az elmélyülésnek lelki és testi egészségmegőrző hatása van, amit a természeti környezet is elősegít.


Önismereti tréning

Önismereti tréning

Az önismereti tréning célja, hogy a résztvevők képet kapjanak saját lelki működésükről, fejlődjön önértékelésük, és mindezek révén reális énképre tegyenek szert. Legyenek tisztában saját motivációikkal, viselkedésük és konfliktusaik hátterével, kommunkációs stílusukkal.


Konfliktuskezelés

Konfliktuskezelés

A csoporton belül az egyén képes lesz feltérképezni saját konfliktusmegoldó stratégiáit. A tréning során a természetben megfigyelt példák segítségével, az elsajátított technikák alkalmazásával fejlődik a résztvevők probléma­megoldó képessége, empátiás készsége, kommunikációs stílusa.


Csapatépítés

Csapatépítés

A tréning során az egyéni kézségek fejlődésén túl a személyes kapcsolatok is erősödnek. A természeti adottságokra és jelenségekre épülő közös, kreatív tevékenységek erősítik a csapattagok elköteleződését. Emellett növekszik a résztvevők környezettudatossága, a természet iránti felelőssége.


Közösségfejlesztés

Közösségfejlesztés

Már létező közösségek részére ajánlott tréning, melynek elsődleges célja a szociális kompetenciák fejlesztése, a csoportkohézió növelése. A hatékonyabb együttműködés erősítése érdekében a természeti rendszerek sajátos működéseit is megfigyeljük, majd a tapasztalatokat megvitatjuk.