Túravezetés


Többféle túra vezetését vállaljuk gyerekek, felnőttek, családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, óvodai és iskolai csoportok számára egyaránt. A túra hosszát és nehézségét a résztvevők igényeihez és teherbírásához igazítjuk. A túrán résztvevő személyek kora és erőnléte alapján többféle túratípus szervezését és vezetését vállaljuk, amelyek közül néhányat az alábbiakban bemutatunk. Vegyes korosztályú csoportokra (pl. családokra) is számítunk, ilyen esetben igyekszünk az eltérő igényeket figyelembe venni. Kezdő túrázóknak segítünk a túrákra való felkészülésben (szükséges felszerelés, várható helyzetek stb.).

Túráinkban közös, hogy alapvetően a természeti jelenségekre és a természetben való jelenlét megélésére összpontosítva haladunk kitűzött úticélunk felé. Az azonban változhat, hogy a bejárt táj sokszínű természeti és kulturális örökségéből a rendelkezésre álló idő alatt elsősorban mire figyelünk. Lehet, hogy csak egy kellemes és tartalmas sétára vágyik, de választhat a különféle tematikus túráink közül is, vagy akár mindegyikből kaphat ízelítőt.

A túrák helyszínéül a Tolnai-hegyhátat, azon belül is elsősorban Kisszékely környékét (pl. a falut körülvevő erdőket, a Négyszögletű Kerek Erdő tanösvényt) javasoljuk, de más hazai tájegységekben is vállalunk túravezetést (többek között a Mezőföldön és a Vértesben).

Az alábbiak közül válassza ki az igényelt foglalkozást, majd a helyszín és a lehetséges időpontok megadásával kérje ajánlatunkat! Emellett választhat nyilvánosan meghirdetett aktuális túráink közül is.


Túravezető: Dr. Horváth András, +36 30 4328244,
jelenletatermeszetben@gmail.com


Családi kirándulások
és élménytúrák

Családi kirándulások és élménytúrák

Minden korosztály, vegyes korösszetételű csoport számára is.

A legkisebbek ugyanúgy igénylik a természetben való létet, mint a felnőttek. A túrákat úgy szervezzük, hogy akár babahordozókkal is megtehetők legyenek, és a szülők számára is élményt jelentsenek. A túra során a résztvevő felnőttek a gyermekneveléssel kapcsolatos pszichológiai tanácsokat is kaphatnak.


Foglalkozások óvodásoknak

Foglalkozások óvodásoknak

3-6 éves gyermekeknek, felnőtt (szülői vagy óvónői) kísérettel.

A séta során a szabadban végezhető, mozgásra és megfigyelésre épülő játékokkal terelgetjük a gyerekek figyelmét a természet formáira és jelenségeire, így tesszük lehetővé, hogy sok élményt gyűjtsenek. A gyerekek csak felnőtt kísérőkkel (óvónők, szülők) vehetnek részt a foglalkozáson.


Felfedező túrák iskolásoknak

Felfedező túrák iskolásoknak

6-16 éves diákoknak, felnőtt kísérettel vagy szülői hozzájárulással.

A „szobafogság” ma már gyakran nem büntetés, hanem sok gyerek lételeme. Számukra a virtuális digitális világ helyett a természetben tett izgalmas felfedezéseket és sok élményt kínálunk. Új tapasztalataik révén fejlődik többféle képességük, természeti intelligenciájuk és környezettudatosságuk.


Útkereső túrák fiataloknak

Túrák fiataloknak

12-24 éves korú fiataloknak, hasonló korösszetételű csoport részére.

Egy kellemes kirándulásra vágysz barátaiddal? Vagy keresed a helyed a világban? Vagy elszántad magad, hogy kilépj komfortzónádból egy kihívásokkal teli túra során? Tarts velünk a vadonba, ahol amellett, hogy jól érzed magad, életre szóló felfedezéseket tehetsz tájakról, természetről, élővilágról és saját magadról egyaránt.


Gyalogtúrák aktív felnőtteknek

Gyalogtúrák aktív felnőtteknek

Megfelelő erőnléttel rendelkező felnőttek számára

Mindenkinek szüksége van arra, hogy legalább időnként jelen legyen a természetben; az ott eltöltött idő semmi mással nem helyettesíthető. A páratlan szépségű hazai tájakon vezető, élményekben gazdag túráinkat a kikapcsolódni vágyóknak, baráti társaságoknak, munkahelyi közösségeknek, természetjáró köröknek ajánljuk.


Egészségmegőrző és regeneráló séták

Egészségmegőrző és regeneráló séták

Könnyű séta minden korosztály, de főként a felnőttek részére.

A kisszékelyi Négyszögletű Kerek Erdő tanösvény kitűnő lehetőséget biztosít rövidebb sétákra és kellemes túrákra egyaránt. A tanösvény négy körútja külön-külön és egymás után is bejárható, így többféle túra tervezhető. Ha mindehhez szükség van helyi túravezetőre, aki a látottakról mesél, akkor szívesen állunk rendelkezésére.