Aktuális programjaink


Az alábbiakban a nyilvánosan meghirdetett aktuális programjainkat tekintheti át, melyekhez előzetes bejelentkezést követően lehet csatlakozni. Kérjük, hogy részvételi szándékát a programoknál megadott határidőig jelezze elérhetőségeink bármelyikén.

A megrendelés alapján nyújtott (nem nyilvános) programjainkat (így a pszichológiai foglalkozásokat, az outdoor tréningeket, és az egyedileg igényelt túrákat) előre egyeztetett időpontban és helyszínen biztosítjuk; minderről a Szolgáltatások oldalon tájékozódhat.


A programok részletes adataiKalandtúra Kisszékely határában

Kalandtúra Kisszékely határában

2021. szeptember 25. (szombat)


Résztvevők: a kalandtúrán felnőttek és 12 év fölötti gyerekek vehetnek részt, a résztvevők létszáma: 6-15 fő.

Program: a kalandtúra úttalan utakon, erdők rejtekén, vízmosások peremén halad. Előfordulhat, hogy a felnőtteknek ki kell lépni komfortzónájukból, a gyerekeknek pedig bátorságra is szükségük lesz! Helyenként jól jön a társak segítsége, így összehozza az együtt érkező csapatot. Megfelelő ruházat szükséges (sportcipő, túracipő vagy bakancs, hosszúnadrág és hosszúujjas felső).

Túra adatai: hossz: 4,5 km, időtartam: 3 óra, szintemelkedés és szintcsökkenés: 80 m.

Indulás: 16:00, Kisszékely, iskola (Szabadság u. és Petőfi u. sarka).

Visszaérkezés: ~19:00 Kisszékely, iskola.

Részvételi díj: az alapdíj 1900 Ft/fő, különböző kedvezményekkel törzstagok, csoportok és családok részére 1100 Ft/fő is lehet. A részvételi díj a helyszínen fizetendő, a szervezés és a túravezetés díját tartalmazza.

Programvezető: Dr. Horváth András, +36 30 4328244,
jelenletatermeszetben@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 22.

Tolnai-hegyhát gyalogtúra (Simontornya – Kisszékely)

Tolnai-hegyhát gyalogtúra

Simontornya – Kisszékely

2021. szeptember 26. (vasárnap)


Résztvevők: a túrára családokat vagy felnőtteket várunk, létszám: 6-20 fő.

Program: a túra Simontornya reneszánsz várkastélyát és Kisszékely őskori földvárát köti össze. Az út nagy része középkori eredetű földút, amely helyenként mély, szurdokszerű horhosokban vezet. A séta során különböző földtörténeti és történelmi korokba nyerünk bepillantást: a jégkorszaki eredetű lösz alapkőzetben ősi csigaházakat találhatunk, a bronzkort a kisszékelyi földvár sáncai képviselik, a simontornyai vár és Kisszékely régi temploma pedig kora-középkori eredetű. Utunk szép tölgyes erdőkön halad át, a földrajzi és történelmi látnivalókon kívül a Tolnai-hegyhát jellegzetes élővilágát is megfigyelhetjük.

Túra adatai: hossz: 12 km, időtartam: 4 óra, szintemelkedés: 200 m, szintcsökkenés: 150 m.

Indulás: 14:00, Simontornyai vár. Javasoljuk indulás előtt a vár megtekintését.

Visszaérkezés: a gyalogtúra kb. 18:00 órakor a Kisszékelyi iskolánál ér véget.

Részvételi díj: az alapdíj 2500 Ft/fő, különböző kedvezményekkel törzstagok, csoportok és családok részére 1500 Ft/fő is lehet. A részvételi díj a helyszínen fizetendő, tartalmazza a szervezés és a túravezetés díját.

Programvezető: Dr. Horváth András, +36 30 4328244,
jelenletatermeszetben@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 23.

Séta a Nagyszékelyi-erdőben

Regeneráló séta a Nagyszékelyi-erdőben

2021. október 10. (vasárnap)


Résztvevők: a sétán bárkit szívesen látunk, a résztvevők létszáma: 6-20 fő.

Program: testi és lelki regeneráló gyalogtúra a Kisszékely és Nagyszékely közötti tölgyes erdőkben. Kellemes séta a hangulatos Vadkerti-tó partján, dombhátakon, völgyeken és mélyutakon át. A természet-élmény és a tudatos jelenlét megélését gyakorlatokkal segítjük. Az erdők nyugalma és csendje kikapcsolódást és feltöltődést nyújt a program részvevői számára.

Túra adatai: hossz: 4,5 km, időtartam: 3 óra, szintemelkedés és szintcsökkenés: 100 m.

Indulás: 14:00, Kisszékely, iskola (Szabadság u. és Petőfi u. sarka).

Visszaérkezés: ~17:00, Kisszékely, iskola.

Részvételi díj: az alapdíj 1900 Ft/fő, különböző kedvezményekkel törzstagok, csoportok és családok részére 1100 Ft/fő is lehet. A részvételi díj a helyszínen fizetendő, a szervezés és a túravezetés díját tartalmazza.

Programvezető: Dr. Horváth András, +36 30 4328244,
jelenletatermeszetben@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2021. október 7.

Vértesi őszi túra

Vértesi őszi túra

Gánt és Csákvár környéke

2021. október 17. (vasárnap)


Résztvevők: a túrára családokat vagy felnőtteket várunk, létszám: 6-20 fő.

Program: a túra a Vértes a déli részének napsütötte hegyoldalait, dolomitgerinceit és fennsíkjait járja be, ahol kedvező időjárás esetén az őszi színekben pompázó fák és cserjék lombjai festik lenyűgözően tarkává a tájat. Az út két részből áll: az első, kisebbik körút a Haraszt-hegyi tanösvényen vezet végig, ami a hegység különleges felszínformákban, dolomit­képződményekben egyik leggazdagabb része, ritka növények és állatok lelőhelye, szép kiátóhelyekkel. A második körút során először a Csákvári-barlangot keressük fel, majd a már felhagyott, különleges hangulatú gánti bauxitbányák felé vesszük utunk, s a Gém-tisztás érintésével jutunk vissza a Csákvári tanösvény parkolójához. Út közben bemutatjuk a látnivalókat és érdekességeket, ismertetjük a terület természet­földrajzának és élővilágának jellegzetességeit, segítjük a természet által adott élmények megélését.

Túra adatai: első körút hossza: 3,5 km, időtartam: 2,5 óra, szintemelkedés és csökkenés: 130 m; második körút hossza: 9,5 km, időtartam: 3,5 óra, szintemelkedés és csökkenés: 150 m.

Indulás: első körút 10:00, második körút 12:30, Csákvár, Haraszt-hegyi tanösvény parkolója (Csákvár: Gánti út, a település határánál, térkép).

Visszaérkezés: az első körútról kb. 12:30 órakor térünk vissza, a teljes gyalogtúra pedig kb. 16:00 órakor a Haraszt-hegyi tanösvény parkolójánál ér véget.

Részvételi díj: az alapdíj az első körút esetén 1900 Ft/fő, különböző kedvezményekkel törzstagok, csoportok és családok részére 1100 Ft/fő is lehet, a második körút esetén 2200 Ft/fő (kedvezményekkel akár 1300 Ft/fő), mindkét körút esetén 3500 Ft/fő (kedvezményekkel akár 2100 Ft/fő). A részvételi díj a helyszínen fizetendő, a szervezés és a túravezetés díját tartalmazza.

Programvezető: Dr. Horváth András, +36 30 4328244,
jelenletatermeszetben@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2021. október 14.

Őszi séta a Kisszékelyi erdőben

Őszi séta a Kisszékelyi erdőben

2021. október 24. (vasárnap)


Résztvevők: a sétán bárkit szívesen látunk, a résztvevők létszáma: 6-20 fő.

Program: testi és lelki regeneráló gyalogtúra a Kisszékely melletti nagy kiterjedésű erdőben. Kellemes séta dombhátakon, völgyeken és mélyutakon át, hangulatos és szép tölgyesekben. Elmélyülünk az erdő csöndjében, figyeljük jellegzetes illatait és színeit. A természet-élmény és a tudatos jelenlét megélését gyakorlatokkal segítjük.

Túra adatai: hossz: 7 km, időtartam: 3,5 óra, szintemelkedés és szintcsökkenés: 100 m.

Indulás: 13:00, Kisszékely, iskola (Szabadság u. és Petőfi u. sarka).

Visszaérkezés: ~16:30, Kisszékely, iskola.

Részvételi díj: az alapdíj 1900 Ft/fő, különböző kedvezményekkel törzstagok, csoportok és családok részére 1100 - 1500 Ft/fő. A részvételi díj a helyszínen fizetendő, a szervezés és a túravezetés díját tartalmazza.

Programvezető: Dr. Horváth András, +36 30 4328244,
jelenletatermeszetben@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2021. október 21.
A túrák részvételi díja és kedvezményei


Az előre meghirdetett nyilvános túrákon való részvétel alapdíját az egyes programok kiirásai tartalmazzák. Az alapdíjat csoport, családi és törzstag kedvezmény csökkentheti. A kedvezmények egymással nem vonhatók össze.


Csoport kedvezmény

Az együtt jelentkező résztvevők számára nyújtott kedvezmény. A kedvezmény mértéke a résztvevők számával együtt fokozatosan nő, tagonként 2 százalékkal. Így pl. 6 fős csoport esetén 10%, 11 fős csopor esetén 20%, a 16 fős csoport esetén 30%, míg 20 főnél több tagból álló csoport esetén egységesen 40%. Óvodai és iskolai csoportok, egészségügyi, közoktatási, szociális és kulturális intézmények, illetve egyes közhasznú szervezetek csoportjai (pl. a Magyar Természetjáró Szövetség tagszervezetei) részére további kedvezményt adunk. Az egyes túrákhoz megadott maximális létszámnál nagyobb csoportok részvétele előzetes egyeztetést igényel.


Családi kedvezmény

A kedvezmény mértéke 2 családtag esetén 5%, a 3-4 tagú családok esetén 10%, az 5-6 tagú családok esetén 20%, a 7-10 tagú családok esetén 30%, a tíznél több taggal érkező családok esetén 40%. A családtagok között nagyszülők is lehetnek. Három éves kor alatti gyerekek számára a részvétel ingyenes.


Törzstag kedvezmény

A túráinkon rendszeresen részt vevő túratársak számára nyújtott kedvezmény. Törzstag az, aki legalább három túránkon már részt vett, számára a kedvezmény mértéke 20%. Kisszékelyben állandó lakcímmel rendelkező helyi lakosok törzstagnak számítanak.- - -


Egyes programokat partnereinkkel együtt szervezünk, esetenként külső szolgáltatásokat is igénybe veszünk. A programok résztvevőinek száma (min. / max.) meghatározott, ezért is fontos, hogy időben jelentkezzen. Az előre meghirdetett, nyilvános programok megváltoztatásának jogát fenntartjuk, esetleges elmaradásukért (pl. kedvezőtlen időjárás miatt) felelősséget nem vállalunk. A nyilvánosan meghirdetett programokra való jelentkezéssel és az azokon való részvétellel ön elfogadja az erre vonatkozó szabályokat, amelyeket az Általános Szerződési Feltételek tartalmaz.