Aktuális programjaink


Az alábbiakban a nyilvánosan meghirdetett aktuális programjainkat tekintheti át, melyekhez előzetes bejelentkezést követően lehet csatlakozni. Kérjük, hogy részvételi szándékát a programoknál megadott határidőig jelezze elérhetőségeink bármelyikén.

A megrendelés alapján nyújtott (nem nyilvános) programjainkat (így a pszichológiai foglalkozásokat, az outdoor tréningeket, és az egyedileg igényelt túrákat) előre egyeztetett időpontban és helyszínen biztosítjuk; minderről a Szolgáltatások oldalon tájékozódhat.


A programok részletes adataiTéli erdei kirándulás (Simontornya – Kisszékely)

Téli erdei kirándulás

Simontornya – Kisszékely

2022. december 30. (péntek)


Résztvevők: a sétán bárkit szívesen látunk, a résztvevők létszáma: 6-20 fő.

Program: a túra Simontornya reneszánsz várkastélyát és Kisszékely őskori földvárát köti össze. Az út nagy része középkori eredetű földút, amely helyenként mély, szurdokszerű horhosokban vezet keresztül. A Vártól a Székelyi úton indulunk el, felkapaszkodunk a dombokra, majd vadregényes erdei utakon át Kisszékelybe tartunk.

Túra adatai: hossz: 12 km, időtartam: 4,5 óra, szintemelkedés: 200 m, szintcsökkenés: 150 m.

Indulás: 08:30, Simontornyai vár.

Visszaérkezés: a gyalogtúra kb. 13:00 órakor a Kisszékelyi iskolánál ér véget. Kisszékelyből a 13:01-kor induló autóbusszal lehet visszautazni Simontornyára.

Részvételi díj: nincs.

Programvezető: Dr. Horváth András, +36 30 4328244,
jelenletatermeszetben@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2022. december 27.

Tolnai-hegyhát gyalogtúra (Pincehely – Kisszékely)

Tolnai-hegyhát gyalogtúra

Pincehely – Miszla – Nagyszékely – Kisszékely

2023. január 8. (vasárnap)


Résztvevők: a hosszabb túrákat kedvelő felnőttek vagy fiatalok jelentkezését várjuk,
a résztvevők létszáma: 6-20 fő.

Program: közepesen hosszú gyalogtúra a Tolnai-hegyhát északi részén keresztül. A gyaloglás Pincehelyen kezdődik, a zöld jelzést követve Miszla előtt rácsatlakozunk a "Tolnai Piros" turistaútra. Túránk keresztülvezet Miszlán, majd Nagyszékelybe tartunk. Nagyszékelyben rövid helyismereti séta, aztán hamarosan a Nagyszékely és Kisszékely közötti nagy erdőség következik. Kisszékely határában a páratlan látványt nyújtó kilátóhelyen rövid szemlélődés, majd megérkezünk a faluba. A túra során a résztvevők megismerhetik az érintett települések helytörténeti érdekességeit és kulturális örökségét, a Tolnai-hegyhát hangulatos tájait, változatos élővilágát és természeti értékeit.

Túra adatai: hossz: 19 km, időtartam: 6 óra, szintemelkedés: 320 m, szintcsökkenés: 300 m.

Indulás: 08:50, Kisszékely, iskola (Szabadság u. és Petőfi u. sarka), ahonnan autóbusszal Pincehelyre utazunk. A túrához Pincehelyen (Mátyás tér 3.) is lehet csatlakozni, 09:10-kor.

Visszaérkezés: ~15:00, Kisszékely, iskola.

Részvételi díj: az alapdíj 2500 Ft/fő, különböző kedvezményekkel törzstagok, csoportok és családok részére 1500 Ft/fő is lehet. A részvételi díj a helyszínen fizetendő, tartalmazza a szervezés és a túravezetés díját, de nem tartalmazza az utazás (Kisszékely - Pincehely közötti buszjegy) költségét.

Programvezető: Dr. Horváth András, +36 30 4328244,
jelenletatermeszetben@gmail.com

Jelentkezési határidő: 2023. január 5.
A túrák részvételi díja és kedvezményei


Az előre meghirdetett nyilvános túrákon való részvétel alapdíját az egyes programok kiirásai tartalmazzák. Az alapdíjat csoport, családi és törzstag kedvezmény csökkentheti. A kedvezmények egymással nem vonhatók össze.


Csoport kedvezmény

Az együtt jelentkező résztvevők számára nyújtott kedvezmény. A kedvezmény mértéke a résztvevők számával együtt fokozatosan nő, tagonként 2 százalékkal. Így pl. 6 fős csoport esetén 10%, 11 fős csopor esetén 20%, a 16 fős csoport esetén 30%, míg 20 főnél több tagból álló csoport esetén egységesen 40%. Óvodai és iskolai csoportok, egészségügyi, közoktatási, szociális és kulturális intézmények, illetve egyes közhasznú szervezetek csoportjai (pl. a Magyar Természetjáró Szövetség tagszervezetei) további kedvezményt vehetnek igénybe. Az egyes túrákhoz megadott maximális létszámnál nagyobb csoportok részvétele előzetes egyeztetést igényel.


Családi kedvezmény

A kedvezmény mértéke 2 családtag esetén 5%, a 3-4 tagú családok esetén 10%, az 5-6 tagú családok esetén 20%, a 7-10 tagú családok esetén 30%, a tíznél több taggal érkező családok esetén 40%. A családtagok között nagyszülők is lehetnek. Három éves kor alatti gyerekek számára a részvétel ingyenes.


Törzstag kedvezmény

A túráinkon rendszeresen részt vevő túratársak számára nyújtott kedvezmény. Törzstag az, aki legalább három túránkon már részt vett, számára a kedvezmény mértéke 20%. Kisszékelyben állandó lakcímmel rendelkező helyi lakosok törzstagnak számítanak.- - -


Egyes programokat partnereinkkel együtt szervezünk, esetenként külső szolgáltatásokat is igénybe veszünk. A programok résztvevőinek száma (min. / max.) meghatározott, ezért is fontos, hogy időben jelentkezzen. Az előre meghirdetett, nyilvános programok megváltoztatásának jogát fenntartjuk, esetleges elmaradásukért (pl. kedvezőtlen időjárás miatt) felelősséget nem vállalunk. A nyilvánosan meghirdetett programokra való jelentkezéssel és az azokon való részvétellel ön elfogadja az erre vonatkozó szabályokat, amelyeket az Általános Szerződési Feltételek tartalmaz.