Pszichológiai foglalkozások


Ha lelki segítségre van szüksége, az alább felsorolt foglalkozásokkal állunk rendelkezésére. Ha nehezen tudja beazonosítani problémáinak gyökerét, kérjen előzetes konzultációt. Ha ön szívesen tartózkodik a szabadban, akkor foglalkozásainkat szép természeti környezetben tartjuk. A hagyományos pszichológiai megsegítés kibővül azzal, hogy a pszichés támogatás jelentős része a természetben zajlik, ami az eredendően bennünk lévő pozitív érzések kiváltása által is segíti a megküzdést (Természetközpontú Fókusz Módszer). Az idegrendszerben olyan egyensúlyteremtő, regenerációs folyamatok aktivizálódnak, amelyek a lelki egészség szempontjából nélkülözhetetlenek; a természeti környezet növeli a benne tartózkodó ember biztonságérzetét.

Időnként szülőknek szóló tematikus csoportfoglalkozásokat is szervezünk, amelyek a gyermekek különböző viselkedési problémáinak kezelését segíti (pl. dackorszak, szorongás, visszahúzódás, tanulási és beilleszkedési nehézségek, agresszivitás, perifériára kerülés, stb.). Ezeket a foglalkozásokat az aktuális programjaink között hirdetjük meg. Vállaljuk pszichológiai témájú előadások tartását is.

Pszichológiai foglalkozásaink célja a kliens mentális egészségének, állapotának javítása, életvezetésének fejlesztése, életpályájának támogatása. A foglalkozás során pszichológiai tanácsadást nyújtunk. A lelki egyensúly megtalálásában, ezáltal lelki gondjainak megoldásában számíthat segítségünkre!


Foglalkozásvezető: Apró Etelka, +36 30 3208324,
jelenletatermeszetben@gmail.com


Személyiségfejlesztés

Személyiségfejlesztés

A foglalkozások legfontosabb célja a kliens énjének, személyiségének és lelki működésének erősítése. A tudatosan kiválasztott szép természeti környezetben megélt elmélyülés és támogató beszélgetés segíti a lelki folyamatok tudatosítását, az erőforrások és énvédő mechanizmusok feltérképezését.


Szorongásoldás

Szorongásoldás

Szorongó gyerekeknek és felnőtteknek ajánljuk, akik az általunk megteremtett nyugodt és elfogadó légkörben képesek lesznek szembenézni és megküzdeni belső feszültségeikkel és szorongásaikkal. Cél az énvédő mechanizmusok és az aktív megküzdési stratégiák fejlesztése.


Önértékelés növelése

Önértékelés növelése

Önértékelési problémákkal küzdő serdülőknek és felnőtteknek ajánlott pszichológiai foglalkozás, amely természeti környezetben zajlik, és intenzívebb befelé fordulást, mélyebb önismereti munkát tesz lehetővé. Elérendő cél, hogy az egyén pozitívabban tekintsen önmagára és saját élethelyzetére.


Életvezetési nehézségek kezelése

Életvezetési nehézségek kezelése

A hangsúly az aktuális életvezetési problémákon és azok megoldásán van. A támogató légkör segíti a klienst abban, hogy feltárja elakadásainak lelki hátterét. A fő cél a problémák tisztázása és enyhítése, saját erőforrásainak feltérképezése és mobilizálása, a stressz és konfliktuskezelő készség növelése.


Gyermeknevelési problémák megoldása

Gyermeknevelési problémák megoldása

Olyan szülőknek igyekszünk segítséget nyújtani, akiknek kihívást jelent a gyermek viselkedésének megértése, kezelése. A gyermekkel történő pszichológiai foglalkozás a természetben zajlik, a hagyományos pszichológiai megsegítési módszertan alkalmazása mellett. A szülőkkel történő konzultáció és tanácsadás szerves része a szolgáltatásnak.


Kiégés megelőzése és kezelése

Kiégés megelőzése és kezelése

Egyre több ember küzd a kiégéssel, amely hosszú távon depresszióhoz is vezethet. A természetben zajló támogató beszélgetés célja a lelki egészség megőrzése és vissza­szerzése (motiváció, aktvitás, érdeklődés, megújulás képessége). A természet az örömre és szépre való nyitottságot és újbóli megélésének képességét segíti elő.